ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

» Κατάλληλη εποχή για λίπανση στα πολυετή φυτά εξωτερικού χώρου

» Σταδιακή μείωση του ποτίσματος, ανάλογα με τον καιρό

» Φύτεμα εποχιακών φυτών (πανσέδες, καλλωπιστικά λάχανα, χρυσάνθεμα κλπ)

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

» Μεγαλύτερη μείωση του ποτίσματος

» Προστασία των ευαίσθητων φυτών από το βαρύ κρύο

» Κλάδεμα των φυτών

ΑΝΟΙΞΗ

» Λίπανση των πολυετών φυτών εξωτερικού χώρου

» Φύτεμα εποχιακών φυτών

» Σταδιακή αύξηση του ποτίσματος

» Φύτεμα βολβών

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

» Μεγάλη αύξηση του ποτίσματος

ΤΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΑ

Τα φυτά έχουν ανάγκη από τακτικό πότισμα, σκάλισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ καλό θα ήταν να βοηθούνται με λίπανση και αναγκαία κλαδέματα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το φυτό είναι ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται να το παρακολουθούμε και να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες του.

Επιπλέον πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να επεμβαίνουμε έγκαιρα όταν υπάρχει προσβολή από έντομα και ασθένειες. Με τις απαραίτητες συμβουλές του Γεωπόνου κάνουμε τις κατάλληλες επεμβάσεις με φάρμακα.  

ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ

Το πότισμα απαιτεί τεχνική και σωστή εκτίμηση των αναγκών του φυτού. Το νερό πρέπει να πέφτει με ήπιο τρόπο κοντά στη ρίζα του φυτού. Η διάρκεια του είναι τέτοια ώστε το φυτό να ξεδιψάσει και αυτό θα φανεί από το αν λιμνάζει το νερό, οπότε το φυτό και το έδαφος δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν άλλο.

Η στράγγιση επίσης είναι πολύ σημαντική καθώς υπερβολική συσσώρευση νερού μπορεί να σαπίσει τις ρίζες του φυτού. Επιπλέον, το πότισμα πρέπει να γίνεται τέτοια ώρα ώστε το φυτό να αξιοποιεί το νερό. Έτσι πρέπει να αποφεύγονται οι ώρες με υψηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος, συχνά γεννιέται το ερώτημα για το πόσο συχνά πρέπει να ποτίζουμε. Τους ζεστούς μήνες το πότισμα πρέπει να είναι συχνό καθώς το φυτό έχει να αντιμετωπίσει έλλειψη υγρασίας λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Τους χειμερινούς μήνες το πότισμα πρέπει να συνεχίζεται, πιο αραιά όμως, καθώς ακόμα και ο δυνατός άνεμος προκαλεί απώλεια υγρασίας.

 Βαϊνιά, Ιεράπετρα Λασιθίου, 72200

2842028061  2842028062

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.